, ,

Fotografii Auto

fotografii auto

Aceasta este lista completa a lucrurilor pe care eu le consider importante pentru ca odata sau de mai multe ori am comis si eu aceste erori. Dar asa inveti, incerci si faci ceva bine, gresesti si inveti din asta. Dar incerci, reincerci si in final vei fotografia bine si corect.

Sa nu fotografiezi niciodata masini in locuri de parcare cu lini trasate pe jos. Liniile intodeauna te distrag de la subiect. Cauta ceva care se potriveste cu masina si sa nu distraga privirea de la subiectul tau.

Fotografiaza autoturismul curat.
Este profesional si de bun simt sa fotografiezi autoturismul atunci cand este curat / spalat. Incearca sa obti o curatire profesionala si pe interior si pe exterior. Defapt nici nu cred ca ai vazut prin reviste shooting cu masini murdare decat in cazul in care sunt 4×4 si se vede foarte bine cand sunt pline de noroi, asta demonstreaza in ce conditii pot face fata acele masini offroad.

Necesar pentru fotografia auto:

Fotografiaza cu obiective wide sau super wide
1. un obiectiv wide 14mm sau 17-40mm
2. un trepied
3. un filtru de polarizare circular
4. un obiectiv pentru portrete.

Atunci cand fotografiezi interiorul, incearca sa ai bordul aprins, inchide toate gurile de aer si accesorii astfel incat sa fie totul cat mai aliniat si simplu.

Cand o fotografiezi din exterior pozitioneaza volanul intors la un sfert din circuitul sau complet cu rotile spre unghiul de unde vei fotografia.
Fotografiaza cu un camp de profunzime cat mai adanc astfel incat sa te asiguri ca toata masina este in focus si clara. Dupa care experimenteaza cu un bookeh mai mare sau fotografii pe un anumit detaliu al masinii.
Daca te hotaresti sa faci o fotografie beauty a masinii ai grija sa nu tai elemente, parti din masina. Adica nu fotografia jumatate de teava de esapament sau jumatate de logo, etc..

Daca nu reusesti nici un cadru bun, macar incearca sa pleci de acolo cu fotografie din frontala 3 sferturi. Este cel mai important unghi in fotografia de masini daca si pe asta il ratezi..
Stai cat mai jos si foloseste lentile wide. Fotografiind in felul acesta masina vei lasa impresia unei masini puternice si in acealasi timp ii confera o noua perspectiva.

Nu recomand sa folositi lentile Fish Eye sau Tilt Shift pentru toate fotografiile, sunt bune pentru un cadru sau 2 dintr-o serie dar atat.

* Nota: Fotografiile sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.
2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.