,

Fotografia de evenimente

fotografie de familie
Diferenta intre fotografi

Fotograf evenimente

Prestatori de servicii în domeniul fotografiei s-a extins extrem in ultima perioada, dar acest lucru nu a dus la o crestere calitativa, ci mai mult la dezorientarea clientilor.

Sa angajezi un fotograf pentru un eveniment corporatist, nunta, botez, petrecere de sfarsit de an al unei firme, conferinte de presa sau orice alt eveniment este o chestiune de durata.
Sa intri in legatura cu un fotograf pentru un eveniment de cineva care nu a mai avut contact niciodata cu aceasta lume poate sa fie o nebunie. Sunt multi “fotografi” ai acestui serviciu care abuzeaza de lipsa de cunostinte a clientilor.
Este foarte important ca acel fotograf sa aiba un portofoliu, un istoric. Trebuie sa i se ceara o dovada a muncii lui la un eveniment similar. Orice fotograf profesionist nu se va simti jignit de aceasta cerinta, ci din contra o va face cu placere si le va avea deja pregatite. Daca dati de un fotograf care se precipita cand vine vorba de asa ceva si va cere ragaz, tot ce e posibil sa nu va arate pozele lui atunci cand va veti intalni sau va arata fotografiile altui fotograf.
Verificati munca lui pe facebook, instagram si pe site-ul personal, daca nu are asa ceva este clar ca nu aveti de aface cu un fotograf.
Cei interesati de un fotograf de eveniment sa nu cada in plasa laudelor acestora despre sumele de bani pe care le-au investit in aparatura. Sunt multi fotografi buni care au dotari de zeci de mii de euro, dar la fel de multi sunt cei care doar vorbesc despre asa ceva doar pentru a-si crea o falsa imagine si pentru a putea umfla pretul.
Cel mai bine e sa nu va opriti la primul si sa il tot contractati, ar fi bine sa studiati macar doua oferte, dar cu atentie, pentru ca ce e mai ieftin nu inseamna ca este bun.

“Fotograful este ca vinul. Daca nu stii sa faci diferenta il alegi pe cel mai ieftin. Dar sa nu te plangi ca te doare capul dimineata.”

Intrebati prieteni, cunostinte cat au platit pentru un serviciu identic si ce rezultate au avut. Fotograful trebuie sa fie acolo pe toata durata evenimentului, nu doar cateva ore, in pachet trebuie sa fie cuprins si un retus al fotografiilor, a unei parti din ele precum si materialele auxiliare necesare predarii pozelor catre dumneavoastra. Nu platiti alte lucruri in plus, totul trebuie sa fie inclus in pachet.
Aparitia pe piata a unei game tot mai largi de aparatura foto a facut ca numarul celor care presteaza servicii in acest domeniu sa creasca extrem in ultimii ani, dar concurenta nu a fost neaparat productiva din punct de vedere al cresterii calitatii, ci a avut mai mult rolul de a dezorienta multi clienti care nu aveau cunostinta despre ce inseamna acest serviciu si cum ar trebui sa se prezinte un fotograf la un eveniment.
Feriti-va de aceste anunturi: “Pachete foto video la cele mai mici preturi“, in spatele lor sunt niste persoane fara experienta care nu stiu ce sa faca cu aparatul din dotare, il fixeaza pe modul auto si apasa pe buton, asa cum face toata lumea, habar nu au de tehnica foto.
Cu alte cuvinte, sunt multi fotografi dar de fapt sunt putini !
3 raspunsuri
  1. Daniela Popa
    Daniela Popa says:

    Multumesc mult pentru fotografiile pro, sunt extrem de frumoase !

    Un adevrarat magician in fotografie, profesionist este putin spus.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.