, ,

Fotografie de Aviatie

Clipul video de mai sus a fost filmat la sedinta foto pentru compania de avioane privata “Toyo Aviation”, nu am filmat pentru spot publicitar sau ceva special, acolo am fost doar pentru fotografii, imaginile au fost surprinse in timpul sedintei foto si am facut un montaj scurt cu ele.

 

Pentru asemenea fotografii ai nevoie de un teleobiectiv cu o distanta focala de aproximativ 200mm. Toti ceilalti factori nu conteaza mai deloc. Eu le-am facut cu focalizare manuala iar daca ai trepied poti face si panning.
Un factor care conteaza la obiectiv este calitatea lui. Ideal ar fi sa fie cat mai clar (”sharp”) la focale mari, pe care le vom folosi.
A doua chestiune critica este viteza de reactie si focalizarea. O posibilitate ar fi prefocalizarea. Adica sa treci in modul de focalizare manual și sa focalizezi dinainte cam unde te astepti să fie avionul si sa declansezi direct atunci cand apare acolo. Combinat cu o diafragma mai mare ce mareste profunzimea de camp ar fi o solutie. Dar sincer e greu si daca nu faci asta in mod frecvent, nu cred ca se merita.

Sesiune Foto Avioane Private / PRIVATE JETS
Challenger 300/CL30 si Cessna 510 Mustang

Fotografiile de mai sus au fost facute cu un Canon 5D Mark II si obiectiv Canon 70-200mm F2.8 L.

Vezi fotografiile aici: Galerie Foto

* Nota: Fotografiile sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.