Vali Greceanu

Vali Greceanu

În viață este minunat să ai o pasiune şi să investeşti efort şi energie pentru materializarea acesteia, rezultatul te va umple de satisfacție şi bucurie sufletească: spiritul tău va vedea mai uşor în beznă, vei fi mai creativ şi îți vei dori mai mult…

Cu cât eşti mai înțelept, cu atât îți dai mai bine seama că pe lume există mulți oameni deosebiți.
Oamenii de duzină nu observă nici o deosebire între semenii lor.

Viața este mai frumoasă când o priveşti prin obiectivul unui aparat foto. Am învățat mult şi pot spune că încă mai învăț în fiecare zi. Fotografiile care nu-şi vor pierde niciodată valoarea sunt momentele reale, surpinse într-un mod cât mai creativ…şi asta încerc eu sa fac.

Adaug, că fotografia este marea mea pasiune. De câțiva ani, imortalizez momente unice din viața de zi cu zi, prin fotografii vii şi naturale. Cred că un fotograf instruit si expert, pe lângă faptul că trebuie să fie prezent pretutindeni, trebuie să capteze starea de suflet, bucuria, emoția şi euforia oamenilor.

Viziunea este un talent, din punctul meu de vedere: dacă vrei sa urci, vei avea nevoie de viziune, dar trebuie să ai în spate multă experiență şi tehnică. Totul e foarte discutabil aici… depinde foarte mult de ramura aleasă, de obiectivul propus.

În acest domeniu contează foarte mult cu cine lucrezi, cine te recomandă. Poți să fii tu cel mai bun, să fii cunoscut drept fotograful unui anumit artist te va ajuta foarte mult.
Oamenii se gândesc din prima: “păi, dacă lucrează cu el, atunci trebuie să fie bun“. Artistul te trage automat în sus, lumea vede cu cine lucrezi şi brusc doresc şi alții. Dacă nu te implici, dacă nu munceşti, nici creşterea nu vine.

A surprinde sentimente si emotii in fotografie nu inseamna a realiza fotografii sentimentale. Este vorba despre a transmite interesul si empatia ta catre subiect, sau doar sa transmiti felul in care tu sau subiectul tau va simtiti in acel moment. Foarte multa lumina inseamna prospetime si pozitivitate, in timp ce o lumina mai slaba, fie ea naturala sau nu, transmite un sentiment mai sumbru.

Nu vă mai răpesc timpul cu amănunte, o fotografie spune mult mai multe. Trebuie să rețineți un singur lucru… “nu aparatul face fotografiile, ci fotograful.